Pizza + kóla, vagy nyáron, a nagy melegben sör! De sose hagyd, hogy a torkod rosszul érezze magát, öblítsd le mindig valamivel. És ha már unod ezeket, próbáld ki egyszer borral! Segítünk, melyik pizzához, melyik bor illik a legjobban.
Gombás, oregánós: pinot noir
Margarita: chardonnay
Pepperoni: merlot
Pesztós: proseccó
Sonkás-ananászos: rizling
Jótanács: a bort mindig a megfelelő hőmérsékleten fogyaszd, különben csak elrontod vele a pizzádat.
Vedd figyelembe, hogy a túlhűtés szinte eltünteti a fehérborok ízét. Ha a vörösborod túl hideg, elveszti karakteres jellegét. Ha melegítened kell, a poharat a tenyeredben tartva langyosítsd.
érlelt fehérborok: 12 °C
édes borok: 6–8 °C
könnyű fehérborok: 6–8 °C
testes vörösborok: 17–18 °C
Persze, ha ránk hallgatsz, azt iszol, amit szeretnél, és ahogy szeretnéd! Nincs szabály, csak ajánlások. Rendelj pizzát, az a lényeg. Egyél, igyál, érezd jól magad!