Szereted a pizzát? Úgy érzed, csak pár mesterfogásra lenne szükséged ahhoz, hogy a tökéleteset elkészítsd? Vagy nem akarsz pénzt költeni rá? Esetleg dicsekedni akarsz tudásoddal kedvesed előtt? Akkor kösd fel a nadrágod, na meg a kötényed és irány a konyha. Nem lesz könnyű, de mi segítünk neked, hogy egy tökéletes randin egy tökéletes vacsorát tudj tálalni.
A tészta a legfontosabb, a többit magadtól is ki fogod találni. Ha mégsem érzed a leküzdhetetlen vágyat hogy kiéld kreativitásodat, akkor keress videókat a youtube-on, meg fogsz lepődni, mennyi önjelölt pizzaszakértő hirdeti tudását!
Tehát, amire szükséged lesz ahhoz, hogy elkészítsd a tökéletes pizzát – hozzávalók:
fél kiló liszt, 2 teáskanál só, 15 g friss élesztő vagy ½ teáskanál szárított élesztő, 275 ml víz
Hogyan fogj hozzá?
A lisztet és a sót keverd össze a szárított élesztővel. Ha gondolod, friss élesztőt is használhatsz, de ha kezdő vagy, akkor inkább hívd fel édesanyádat, mielőtt elkezdenéd. Ehhez a masszához öntsd a vizet, és gyúrd addig, amíg könnyen el nem válik a kezedtől. Ez lesz az a tészta, amit kelesztened kell. Tedd meleg helyre egy lisztezett tálba, aztán hagyd magára, hogy megkeljen.
Most kell elkészítened a feltéteket. Minden, mi szem szájnak ingere kerülhet a pizzádra. Persze, ha nem akarsz kísérletezni, akkor inkább a hagyományos dolgokat használd! Próbáld úgy összevágni a feltétet, hogy egyszerre süljenek meg. Nagyon ciki, mikor az egyik feketére sült míg a másik éppenhogy.
Ötleteink:
Egy edénybe piríts meg két zöldhagymát, keverj bele kukoricát, gombát, darálthúst, vagy sonkát. Aztán jöhet a paradicsomszósz. Meg a só, bors, egy csipet oregánó és bazsalikom.
A pizzatészta ekkorra már megkelt. Remélhetőleg. Vékonyan nyújtsd bele egy tepsibe, és mikor elkezd pirulni, tedd rá a feltéteket. Reszeld rá a sajtot, szórj rá meg egy kis oregánót. Utána már csak rajtad múlik, meddig sütöd.
Nézd meg a képet! A te pizzád is ilyen lett?